Om Leif.

Af Henrik Knudsen.

Image two

Når Leif en sjælden gang imellem bliver lidt sentimental – eller når han skal opdrage lidt på nogle begyndere – så fortæller han gerne om sin gamle træner i Asserbo. Lydia Middelboe opnår legendestatus, når han fortæller. Hun var en ældre men meget bestemt dame, der ikke kun lærte ham at værdsætte golfspillet, men også hvordan man opfører sig ordentligt.

OK – der var måske en lektion eller to, som han tolkede på sin egen måde, men min pointe er, at vi nok er mange, der har meget at takke vores golftrænere for. Jeg står i hvert fald i evig gæld til ”Dr. Nyholm”, som jeg nu har arbejdet med, rejst med, spist med, lyttet til og grint af i mere end 20 år.

Det begyndte med at jeg havde fået den heldige tjans at kommentere golf for TV3. Men selv om jeg kunne læse mig til mangt og meget, så var der jo en del ting, som jeg ikke vidste om spillet og især svinget. Jeg henvendte mig derfor til DGU, og bad dem sætte mig i kontakt med én (gerne veltalende) person, der kunne se ting i et golfsving, som jeg ikke kunne se.

Nyholm var dengang nystartet træner i Frederikssund Golfklub og var netop blevet damelandsholdstræner. På en tur med landholdene, var der en ung mand fra Silkeborg, der fattede interesse for Nyholms specielle form for pædagogik. Resten, som de siger, er historie.

Om det var de svingtekniske teorier eller den bramfri nordsjællandske humor, der gjorde udsvinget, må Thomas Bjørn (og de mange andre elever, der fulgte efter) nok hellere selv fortælle. European PGA fandt i hvert fald den første del værdigt til en ”Five Star Award”, og den sidste del har alle vi, der har lyttet til ham hørt adskillige beviser for. Hvad enten det har været på TV, til én af hans famøse ”clinics” eller evt. over et glas druesaft lidt senere på aftenen.

En dag for en del år siden læste jeg, at Københavns Golf Klubs første klubhus havde været et sommerhus, som tilhørte en dyrlæge, der hed Nyholm. Et par dage senere udkom Dansk Golf med en instruktionsserie med Leif, som de kaldte ”Svingklinikken”. Og så var det jo oplagt. Samme weekend kaldte jeg ham første gang ”Dr. Nyholm” – og det har han så måtte lide med siden. ”Doktorgraden” er dog undervejs ivrigt blevet udnyttet til at gøre sig klog på alt fra kvindepsykologi til verdens fugleliv.

Selv om jeg efterhånden har hørt et par af hans yndlingsvitser en del gange, så må jeg stadig kæmpe bravt med mig selv for ikke at grine af dem endnu engang. Der er få, der fortæller dem bedre. Og jeg håber at få lejlighed til, mange gange endnu at lade som om jeg ikke griner. Bare så han ikke bliver for stor i slaget :-).

FORE!

Henrik

Forside | Om Leif | Produkter | Lyntips | Samarbejdspartnere | Testimonials | Galleri | Service | Kontakt |

Leif Nyholm Golf - Calle Fontanella 7 - Urb. Palmito 1 - 03189 Orihuela Costa - Spain Tel: +34 626 188 796 - E-mail: mail@leifnyholm.dk

*
Website template by Attain Digital Web design London UK